Company Logo Triolite

Sales Manager (Automotive)

Oldenzaal

Lees Meer

Jouw Uitdaging

Vernay is een wereldwijd opererende en innovatieve organisatie met meer dan 75 jaar specialistische ervaring in kritische “fluid control” oplossingen. De Nederlandse vestiging in Oldenzaal is toonaangevend als ontwikkelings- en productielocatie voor innovatieve, hoogwaardige producten die oplossingen bieden voor wereldspelers in o.a. de automotive industrie en andere diverse marktsegmenten en toepassingen.

Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Wij doen dit met ca. 250 betrokken collega’s die kennis, kwaliteit, betrouwbaarheid en productontwikkeling samenbrengen.

Vernay Europa B.V. in Oldenzaal is één van de twee Europese vestigingen van Vernay Laboratories, Inc. USA. Het succes van onze organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkelmogelijkheden.

In deze uitdagende doorgroei functie ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en verdiepen van een hecht samenwerkingsverband tussen key accounts en nieuwe prospect in de automotive industrie. Je stelt verkoopplannen op en vertaalt deze naar concrete actieplannen in nauwe samenwerkingen met klanten en de interne organisatie.

Wil je meer weten? Op deze Job Page vind je alle relevante informatie, maar neem ook gerust contact op.

Verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde doelen ten aanzien van de omzet- en margedoelstellingen binnen de industrie Automotive.
 • Onderhouden van relaties met zowel klanten als prospects in het Automotive segment en deze verder uitbouwen.
 • Acquisitie van nieuwe accounts en het opbouwen van een langetermijnrelatie met klanten.
 • Gewend om in nauwe samenwerking met klanten projectmatig te werken in strategische ontwikkelingstrajecten.
 • Opstellen en presenteren van contracten, offertes en jaarplannen.
 • Organiseren van klantbezoeken en overige activiteiten ter promotie van de producten van Vernay.
 • Rapporteren aan de Global Business Unit Manager (Automotive).
Image

Profiel

 • HBO+/WO opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring als Sales Manager of (Key) Account Manager in een technische b-to-b omgeving.
 • Ervaring in een internationale omgeving, affiniteit met strategische technische sales trajecten, bijvoorkeur in de verkoop van specialistische technische onderdelen.
 • Aantoonbaar strategisch inzicht en uitstekend ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Ambitie om verder te groeien en je beschikt over leidinggevende capaciteiten.
 • Persoonskenmerken: enthousiast, resultaatgericht, analytisch, klantgericht, ondernemend, doortastend en flexibel.
Image

Een collega aan het woord

Profile photo Profile photo

Martin Reef

Global Automotive Business Unit Manager

We spelen Champions League in de automotive industrie.

Werken bij Vernay als Sales Manager in de automotive industrie is werken in een dynamische, technisch hoogwaardige omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt om de beste oplossing voor de klant te realiseren.

Vanuit onze locatie in Oldenzaal werken wij samen met veel internationale grote klanten voor het bieden van oplossingen op het gebied van vloeistofcontrole systemen. Wij zijn in staat op basis van onze kennis, technologie en ervaring onderscheidend te zijn en aan onze klanten unieke toegevoegde waarde te leveren. Vernay is daardoor een relevante partner. Wij doen ertoe. Ikzelf werk al ruim 34 jaar met veel plezier voor Vernay. De automotive markt verandert razendsnel en geen dag is het hetzelfde. We hebben wereldwijd naam en faam opgebouwd in deze sector.

Je komt te werken in een fijne bedrijfscultuur met volop doorgroeimogelijkheden. En met uitzicht op een leidinggevende business unit rol. Neem gerust contact op voor aanvullende informatie en voel je welkom.

Profile photo

Evert van den Hurk

Account Manager

Een unieke sector

Al tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde, ben ik begonnen bij een toeleverancier in de automobielindustrie. Na wat omzwervingen ben ik inmiddels al weer ruim 3,5 jaar werkzaam in deze sector, bij Vernay flow control solutions.

Als iemand met veel affiniteit en interesse voor techniek, is het leuk om deel uit te maken van de vele nieuwe ontwikkelingen in de automobielindustrie. Door de brede toepassingen van de Vernay producten kan het hierbij gaan om producten ten behoeven van zitcomfort systemen tot emissiesystemen voor de nieuwste generatie verbrandingsmotoren en zelfs de huidige transitie naar alternatieve aandrijfsystemen zoals; hybride, volledig elektrisch en brandstofcellen. Het werk als Sales Manager in deze sector en binnen Vernay, zorgt voor vele uitdagingen waarbij een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid wordt gevraagd.

Klein maar toch groot

Vernay is een internationale organisatie met een relatief kleine omvang, zeker gezien het aantal klanten en markten dat bedient wordt. Deze omvang zorgt voor een gezellige en persoonlijke sfeer, zoals je deze zelden bij grotere bedrijven tegenkomt. Dit zorgt er ook voor dat de lijntjes kort zijn en dat je een spil in het web bent in de gehele organisatie. Dit maakt van Vernay een leuke en betrokken werkgever voor de enthousiaste en betrokken Sales Manager!

Vernay Oldenzaal

Vernay in Oldenzaal is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA. Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 50 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De circa 250 medewerkers in Nederland leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt.

Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automotive industrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen. Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingervaring en technische ontwikkelmogelijkheden, maar vooral op de kracht van de mensen.

Zie: www.vernay.com

Image

Neem contact op
we horen graag van je.

Profile Photo

Bas Hudepohl

06-207 270 46
bas@qsxl.com

Naam is verplicht

Email is verplicht

Telefoon is verplicht


Loading...