Company Logo Triolite

Manufacturing Engineer

Hengelo

Lees Meer

Wat ga je doen?

Je gaat in deze functie aan de slag met de nieuwste technieken op het gebied van Glasvezelversterkte Kunststoffen (GVK’s). Beleef je veel plezier aan het tekenpakket (3D) CAD-systeem (Solid Works)? Dan zit je bij ons goed!

We ontwerpen en tekenen GVK-producten, al dan niet voorzien van een thermoplastische liner, zodanig dat dit tot efficiënte productie en aflevering volgens klantspecificatie leidt.

We ontwerpen namelijk al onze tekeningen en schema’s voor opslagtanks, leidingsystemen, procesapparatuur, schoorstenen en afvoerkanalen zelf. Dit zijn klantspecifieke producten gemaakt van GVK of dual laminate (GVK met een thermoplastische liner) voor en bij klanten wereldwijd.

Image

Wat wij zoeken?

Je hebt een MBO4/ HBO opleiding Werktuigbouwkunde met minimaal twee jaar relevante werkervaring

Kennis met betrekking tot constructie werkzaamheden.

Je bent praktisch ingesteld

Beheersing van de tekenpakket (3D) CAD-systeem (SolidWorks).

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden?

Construeren van tanks en apparaten

  • Het maken van de constructie- / isometrische tekening volgens de geldende Plasticon Bedrijfsnormen, klantspecificaties en wettelijke voorschriften.
  • Het in opdracht van de projectleider wijzigen van de constructietekening n.a.v. opmerkingen van de klant.
  • Het maken van technische berekeningen.

Werkvoorbereiding

  • Eigen controle van tekeningen en lijsten.
  • Het bij afdeling Inkoop tijdig aanvragen en bestellen van orderspecifieke materialen en toeleveringen.
  • Aanmaken en invoeren van gegevens t.b.v. werkvoorbereiding in Excel en Exact conform specificaties en normen.
  • Aanmaken map met werkvoorbereiding documenten en afnameformulier ten behoeve van productie en montage.
  • Het onderhouden van contacten met productie, planning en magazijn.
  • Bijstellen van constructietekening bij wijzigingen in productieproces of wensen van de klant.
Image

Colleagues

Profile photo

Jeroen Derking

Senior Project Manager

Wij opereren in een wereldwijd netwerk. Hierdoor zijn we verzekerd van een wereldwijde dekking en kunnen wij onze klanten een breed scala aan GVK- producten en diensten aanbieden.

Projecten die vanuit de locatie Hengelo worden gemanaged zijn zeer divers en variëren van het ontwerpen, fabriceren en leveren van een enkele GVK opslagtank tot het leveren en installeren van complete tankparken, procesapparatuur en bijbehorende leidingwerksystemen, wereldwijd. Naast componenten en halffabricaten die worden uitbesteedt aan zusterbedrijven, produceert Plasticon grotere producten ( > Ø9 meter), zoals rookgaskanalen voor energiecentrales, op locatie bij onze klanten. Al onze projecten worden uitgewerkt door een toegewijd team van specialisten die in nauwe samen met de afdeling projecten de basis leggen voor een efficiënt productie- en logistiek proces in zowel eigen organisatie als ook op locatie bij onze klanten.

Wat wij bieden?

Wij bieden een uitdagende carrière in de interessante kunststofbranche met een team dat kan worden omschreven als no-nonsense, enthousiast en hardwerkend. Binnen Plasticon The Netherlands is een open cultuur en een platte hiërarchie. De arbeidsvoorwaarden binnen Plasticon The Netherlands zijn zeer goed.

Image

Waar het allemaal begon?

Plasticon Composites is in 1952 in Oldenzaal gestart als installatiebedrijf van pvc-leidingsystemen. We zijn door de jaren heen gegroeid tot expert en marktleider in het ontwerp en de productie van opslagtanks, leidingsystemen, procesapparatuur, schoorstenen en afvoerkanalen voor diverse markten. Onze hoog gekwalificeerde producten zijn gemaakt van GVK (glasvezelversterkte kunststof) of dual laminate (GVK met een thermoplastische liner).

Plasticon The Netherlands maakt deel van een groep van bedrijven met vestigingen in Duitsland, Polen en België.

Image

Neem contact op
we horen graag van je.

Profile Photo

Bas Hudepohl

06 207 270 46
hudepohl@qsxl.com

Naam is verplicht

Email is verplicht

Telefoon is verplicht


Loading...