Company Logo Triolite

Proposal Engineer

Lees Meer

JOUW UITDAGING

Als Proposal Engineer ben jij onze teamplayer en ben je verantwoordelijk voor het technisch en commercieel maken van offertes voor onze klanten. Je coördineert en managed het gehele offerte traject. Zowel zelfstandig als in teamverband onderbouw jij de aanbiedingen voor onze standaard en complexe turn-key technische projecten. Dit is de voorbereiding voor een succesvolle eindonderhandeling door jouw collega’s. Je maakt actief onderdeel uit van multidisciplinaire teams. Je bezoekt incidenteel de klantlocatie (wereldwijd) om op site de aanvraag te boordelen en werkzaamheden te bespreken met de klant.

ENKELE COLLEGA’S

Profile photo

Louwrens Moolhuizen

Technical Specialist

Mijn naam is Louwrens Moolhuizen, werkzaam in diverse functies bij Pentair sinds 1987. Ik werk op de afdeling Sales Beverage als Technical Specialist. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat onze Area Sales Managers een complete en concurrerende offerte aan onze (mogelijke) klant in de brouwerij industrie kunnen aanbieden.

Onze werkzaamheden zijn multi-disciplinair daardoor hebben wij contacten met alle afdelingen binnen het bedrijf om een zo goed mogelijke aanbieding op te stellen. Maar ook contacten met veelal internationale klanten en leveranciers. Dat maakt het werk afwisselend.

Is een aanbieding eenmaal order geworden dan dragen wij het project over aan de afdeling Operations en zorgen ervoor dat alle, voor een succesvolle uitvoering benodigde, projectinformatie wordt gedeeld.

Onze afdeling is een kleine, gezellige afdeling waarin we leren van elkaar en als het moet bijspringen om een deadline te halen. We werken gestructureerd zodat we elkaars werk kunnen overnemen als dat nodig is, bijvoorbeeld door vakantie of afwezigheid door dat iemand op reis is.

Maar het is ook een afdeling die altijd moet inspringen op ontwikkelingen in het verkoopproces. Er is altijd reuring en geen dag is hetzelfde. Naast het maken van aanbiedingen hebben wij bijvoorbeeld ook te maken met het onderhouden van onze standaardcalculaties en -offerteteksten, het invoeren van gegevens in systemen om goedkeur voor opgestelde aanbiedingen te verkrijgen, contact met Operations om onze aanbiedingen te verbeteren en contact met Legal bij het beoordelen van contracten.

Wanneer jij onze nieuwe collega wordt zullen we ervoor zorgen dat je goed ingewerkt wordt in de wereld van biermembraanfiltratie en alles wat daarbij komt kijken.

Louwrens's LinkedIn

Profile photo

Rik Schuurman

Sales Manager

Ons verkoopteam werkt informeel en met twentse nuchterheid aan passende concepten en concurrerende aanbiedingen voor onze veeleisende klanten. Grote internationale brouwerijgroepen, maar ook kleine brouwers van speciaal bieren, weten ons te vinden als het gaat om technologisch hoogwaardige -complexe- filtratie systemen, als cruciale schakel in het brouwproces.

De kracht van ons team is de onderlinge verbondenheid en motivatie om ons succes verder uit te bouwen. Klantgerichtheid en - tevredenheid staat bij ons voorop, maar het voelt ook persoonlijk gewoon goed en trots als er weer een brouwerij voor ons kiest. Ik werk al meer dan 20 jaar bij Pentair in verkoop en als team weten we onze grenzen telkens weer te verleggen. Successen vieren, ook al verliezen we dan wat van onze “nuchterheid”....

Rik's LinkedIn

VERANTWOORDELIIJK

  • Beoordelen van (complexe) aanvraag documenten op technische-, commerciele- en juridische inhoud.
  • Het vertalen van klantwensen in concurrerende aanbiedingen en managen van de commerciële levenscyclus door creatieve technische en commerciële oplossingen te verwerken in het offerte traject.
  • Het voeren van technische gesprekken met betrokken Sales Manager, klanten en leveranciers.
  • Je voert nauw overleg met verschillende afdelingen en creëert draagvlak om tot een passende aanbieding te komen.
  • Zorgen voor een gedegen overdracht van projecten van de sales afdeling naar de afdeling operations.
  • Het ondersteunen van de salesmanager, bij het beoordelen en samenstellen van contracten.
  • Verwerken en monitoren van informatie in diverse managementsystemen.
Image

PROFIEL

Minimaal HBO Werk- en denkniveau in de richting van Werktuigbouwkunde of Chemische Technologie.

Bij voorkeur een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke internationale functie, en daardoor kennis van het verwerken van complexe technische tenders.

Je bent markt- en klantgericht, plant en organiseert je werk, werkt samen, bent initiatiefrijk en stelt jouw prioriteiten.

Zowel mondeling als schriftelijk uitstekende kennis van Engelse taal en bij voorkeur één of meerdere vreemde talen.

Image

Over ons

Pentair in Enschede ontwikkelt en levert wereldwijd innovatieve membraantechnologie voor filtratie- en zuiveringsprocessen van verschillende vloeistoffen in diverse industrieën.

Wereldwijd zien industrieën en organisaties zich geconfronteerd met toenemende uitdagingen in de zuivering van drinkwater, proceswater en afvalwater. Membraanfiltratie zuivert een vloeistof door deze te scheiden van ongewenste vaste deeltjes, zo klein als moleculen. Zowel voor de productie van drinkwater, het reinigen en recyclen van proceswater en afvalwater, als voor een reeks industriële, niet-water-gerelateerde toepassingen in de voedings-, dranken- en farmaceutische sectoren.

Werken bij Pentair betekent bijdragen aan een wereld waarin iedereen altijd de beschikking heeft over schoon en veilig drinkwater. Medewerkers bij Pentair zijn trots om deel uit te maken van een organisatie waar innovatie voorop staat. Het leveren van kwaliteit en een goede onderlinge samenwerking staan daarbij voorop. Zie ook: www.pentair.com

GEÏNTERESSEERD?
LAAT HIER JE GEGEVENS ACHTER EN WE NEMEN SNEL CONTACT MET JE OP.

Profile Photo

Bas Hudepohl

+31 6 207 270 46
bas@qsxl.com

Naam is verplicht

Email is verplicht

Telefoon is verplicht


Loading...