Company Logo Triolite

PLC Software Engineer

Nijverdal

Lees Meer

WAT GA JE DOEN

Generalist of specialist? Jij beslist!

We ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen verpakkingsmachines en volledige productielijnen die wereldwijd worden ingezet in onder andere de voedingsindustrie. Als Software application engineer ben je verantwoordelijk voor de gehele besturing. Dit kan een klantspecifieke machine zijn, een aanpassing of toevoeging aan een standaard machine, maar ook complete installaties voor het verpakken van producten van onze klanten wereldwijd. Je maakt programma's voor PLC/ IPC systemen. We maken gebruik van onder andere HMI panelen, servo besturingen, frequentie regelaars en safety controllers die geprogrammeerd of ingesteld dienen te worden. In overleg met je collega's van de hardware engineering kom je samen tot oplossingen. En als jij een geniale ingeving hebt op welk vlak dan ook, dan gaan we daarmee aan de slag.

Op jouw eigen manier lever jij dus je bijdrage, zodat je samen met je projectteam een mooi product bij onze klanten kan neerzetten. En na oplevering van het project vervalt ook (zo snel mogelijk) je contact met de klant. Ons serviceteam neemt de eventuele storingen voor haar rekening, zodat jij je kan richten op het volgende project (maar ze mogen jou natuurlijk nog wel even vragen of jij misschien weet wat er mis kan zijn).

Binnen Niverplast sta je er als programmeur niet alleen voor, je kunt altijd vragen of je collega programmeur zijn licht eens wil schijnen over jouw probleem/ storing, of als je privé wat lastig zit dan kijken we altijd samen of iemand anders kan bijspringen of iets van je kan overnemen.

Profile Photo

Jasper Nijmeijer

PLC Software Engineer

Bij NiverPlast kan alles, zowel op werkvlak als (heel ver) daarbuiten. Het is één grote club van enthousiastelingen die van aanpakken houdt, waardoor er een supergoede werksfeer heerst. De projecten variëren enorm doordat we in verschillende afzetmarkten (food & non-food) werkzaam zijn, waardoor er ook ontzettend veel technieken toegepast worden, om zo efficiënt mogelijke machinerie af te kunnen leveren aan onze klanten.

Als PLC software engineer ben ik betrokken bij het hele traject van verkoop tot aan de opstart en uiteindelijke aflevering van productielijnen en/of -machines. Samen werken we eraan om verpakkingslijnen te realiseren, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van ieders persoonlijke ervaring. Daarin heb ik de vrijheid om (ook voor andere disciplines) ideeën aan te dragen om tot de beste oplossing te komen. Als we de welbekende ‘beren op de weg’ zien lopen dan mogen die worden benoemd en liefst worden er ook oplossingen aangedragen om ze op tijd te vangen.
Onze afzetmerkt betreft grotendeels Europa, maar strekt zich uit tot over de hele planeet. De ene keer lever je bijvoorbeeld een klein lijntje aan een bakkerij in Italië, die zijn eerste automatiseringsslag maakt, en de volgende keer sta je in een volledig geautomatiseerd distributiecentrum in Zwitserland waar je 12 verpakkingsinstallaties opstart. Daarbij maken we (klant specifiek) gebruik van PLC’s en IPC’s van verschillend fabricaat, wat ook weer z’n eigen dynamiek aan het programmeren geeft.

Waar mogelijk ondersteund Niverplast ook allerlei nevenactiviteiten die helemaal niets met de werkvloer te maken hebben. Zodoende ben ik één van de vaste krachten van het bedrijfsvoetbalteam, ga ik jaarlijks met een paar enthousiaste collega’s een (lang) weekendje bivakkeren in Oostenrijk vanwege de Grand Prix Formule 1, heb ik het chalet/vervoer/boodschappen/etc. voor de jaarlijkse wintersport geregeld en toen de kans werd geboden om gewoon bij ons op kantoor een cursus Spaans te volgen, heb ik daar aan deelgenomen con mucho gusto.

Profile Photo

Niels Braamhaar

PLC Software Engineer

Als software engineer ben je zelfstandig verantwoordelijk voor de besturing van een machine of een uitdagende verpakkingslijn. Je bent bezig met het ontwerpen en opzetten van de software van een gehele lijn of je voert een specifieke aanpassing uit voor een standaard machine. Je zorgt er dus voor dat de machine doet, waar hij zou moeten doen.

Na een week werken bij Niverplast ben je niet meer wereldvreemd, want onze machine staan wereldwijd. Je gaat met een team op pad om de machines fijn af te stellen bij de klant op locatie. Je stapt in een bus of gaat met een vliegtuig, van Nederland tot aan Nieuw-Zeeland. Bij de klant op locatie heb je met een gedreven team veel lol. Als softwareman zie je de machines als een zonnetje draaien bij de klant en haal je, de dan nog aanwezige (software), fouten eruit. Na werktijd bezoek je mooie bezienswaardigheden in de omgeving van de klant. Na een drukke week op klus te zijn geweest schuif je vrijdag gezellig en ontspannen aan in ons café om gezamenlijk het succes te vieren.

Naast het ontwerpen van nieuwe machines is het onderhouden van bestaande ook belangrijk. Dit is niet je hoofdtaak, maar je helpt af en toe anderen die het op dat moment hard nodig hebben graag voort. Zelfstandig los je software storingen op bij de klant op locatie, intern of vanuit huis via een verbinding op afstand.

Je kunstzinnige talenten laat je los op het ontwerpen van de HMI’s van de machines. Onze schermen zijn van Proface, Siemens of van Lenze. Op een basis lay-out na, ontwerp je zelf hoe het scherm wordt ingedeeld en eruit komt te zien. Waar komen de knoppen en wat is er te zien op elke pagina.

De PLC’s worden voornamelijk geprogrammeerd in de taal ‘structured text’ voor de PLC’s van Lenze, Siemens, en Bosch Rexroth. Onze ontwikkeling van de software is van hoge standaard en wordt voortdurend bijgewerkt en voorzien van nieuwe ontwikkelingen. Wij blijven dus, als familie, binnen Niverplast niet stil staan en ontwikkelen ons snel.

Als software engineer werk je voornamelijk alleen aan de software van een bepaald project. Natuurlijk heb je een enthousiast team waarmee je altijd kan overleggen hoe je iets het beste zou oplossen. Je hebt veel vrijheid en plant je eigen dag in. Er heerst binnen Niverplast een echte familie sfeer. Elke dag ga je met plezier naar je werk toe. En als er problemen zijn lossen we het gezamenlijk op.

Met mekoar veur mekoar!

WAAR JE HET GAAT DOEN

Je werkt in ons prachtige pand in Nijverdal met de mogelijkheid om thuis te werken. Bij Niverplast zijn we trots op onze onderscheidende aanpak. Waar wij voor staan, hoe wij dingen doen. En wat wij doen, doen wij het liefst net even anders. Bij Niverplast hebben we geen directie of management, geen rangen en standen of autoriteit. Wij geloven in vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt werken leuk en daar word je gelukkig van.

Wij vinden jou namelijk belangrijk. Jouw talent, ideeën en energie kunnen ervoor zorgen dat Niverplast straalt de komende jaren. Wij hebben een ongekend goede werksfeer. Borrels aan onze eigen bar, legendarische Niverplast-feesten en een informele afdeling. Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt.

Voorbeeldprojecten

WIJ BIEDEN

De mogelijkheid tot thuiswerken.

Het indelen van je eigen werktijden.

Een reiskostenvergoeding.

Je krijgt 26 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek.

Wij vinden talent belangrijk! Je krijgt ruimte om een opleiding, cursus of workshop te volgen.

Niverplast beschikt daarnaast ook over een stilteruimte voor momenten waarop je daar echt behoefte aan hebt.

WAT KUN JE VERDER VERWACHTEN

Twee keer per jaar, voor de bouwvak vakantie en vlak voor kerst, organiseren wij een personeelsfeest voor alle collega’s en jullie partners.

Wij stimuleren om zelf ook uitjes te organiseren, Niverplast draagt 75% van de kosten. Zo wordt er jaarlijks een ski trip georganiseerd.

Je kan je broodtrommel op sommige dagen thuis laten, want op deze dagen wordt er lunch verzorgd. Of wat dacht je van een plakje cake elke dinsdagochtend bij de koffiepauze?

Vrijdag om 16.30 uur luiden we het weekend in en is het tijd voor een heerlijk koud biertje, een wijntje of glaasje fris.

Tijdens de pauze of op vrijdag middag kan je in ons café poolen, tafelvoetballen en FIFA spelen. Soms wordt er een FIFA toernooi georganiseerd.

Na werktijd is er de mogelijkheid om op verschillende tijden een Full Body Workout te volgen tijdens de small group trainingen. Buiten deze lessen kan je vrij gebruik maken van de attributen in onze sportschool.

Er is een ruime collectie bedrijfskleding in veel verschillende kleuren.

Elke collega met een vast contract wordt gekoppeld aan een kindje in Kenia via stichting Compassion. Niverplast sponsort en jij bent verantwoordelijk voor het contact.

Image

WAT WIJ ZOEKEN

  • Je hebt ervaring als PLC Software Engineer.
  • Jij bent bekend met termen als PLC, software, Ethernet, EtherCat, Profinet.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van Beckhoff oplossingen.
  • Je kunt de Engelse (en Nederlandse) taal lezen en spreken.
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau. Minimaal een MBO niveau 4 opleiding in de richting Elektrotechniek.
Image

WAAR HET OOIT BEGON

Het begon allemaal bij Gerrit Jan, startend als vertegenwoordiger bij een verpakkingsbedrijf. Op een dag besloot hij zelf te gaan handelen in verpakkingsmaterialen. Samen met Ineke en baby Richard is Niverplast (Nieuwenhuis Verpakkingen en Plastics) een feit!

Het handelen in verpakkingsmaterialen was zo’n succes dat werd besloten om zelf zakken te gaan produceren. De eerste collega’s kwamen in dienst en de eerste vaste klanten waren binnen. Een aantal jaren later kwam de vraag uit de markt of de zakken niet automatisch geplaatst konden worden. Nou ja waarom niet? Laten we het proberen!

Ondertussen zijn wij meer dan dertig jaar verder en bouwen wij verpakkingslijnen voor klanten over de hele wereld. Wat begon met één persoon vanuit huis, is nu drie verhuizingen verder en uitgebreid met meer dan 200 collega’s. Niverplast is een plek geworden waar samen mooie dingen worden gemaakt en leuke dingen worden gedaan.

NEEM CONTACT OP
WE HOREN GRAAG VAN JE.

Profile Photo

Mike Vermeulen

Recruiter a.i. Niverplast
vermeulen@qsxl.com

Naam is verplicht

Email is verplicht

Telefoon is verplicht


Loading...