Company Logo Triolite

Environment Safety and Health (ESH) Engineer

Oldenzaal

Lees Meer

Jouw Uitdaging

De ESH engineer ontwikkelt, onderhoudt en verbetert de Milieu-, Veiligheids- en Gezondheidsmanagementsystemen om gecontroleerde proces- en productkwaliteit te waarborgen in een milieuvriendelijke, gezonde en veilige werkomgeving.

Het productieproces bij Vernay bevat naast technische- ook veel chemisch processen. We behandelen, bewerken en verwerken metalen, kunststoffen en rubbers tot (onderdelen van) regelkleppen. De ‘ESH’ taken zullen daarom, vanwege de aard van onze industrie, vele chemische en technische elementen bevatten. Daarom zoeken we iemand die vanuit zijn studie of werkervaring bij processen/ontwikkelingen te maken heeft gehad met veiligheid, gezondheid en milieu, omdat deze aspecten een belangrijk element zijn bij onze optimalisaties, verbeteringen en kosten reducties.

Wat bieden wij

De kans om deel uit te maken van een organisatie die zich inzet voor innovatie en groei;

Betrokkenheid bij innoverende projecten zoals bijvoorbeeld Voltavent, met deze ontwikkeling speelt Vernay in op de transitie binnen de automotive industrie, jouw bijdrage hierin is cruciaal;

Een informele werksfeer met korte lijnen, de vrijheid om te groeien en nieuwe dingen te leren;

Samenwerking met gerenommeerde marktleiders en partners zoals Bosch, Continental en Mahle;

Een internationale blootstelling en de mogelijkheid om impact te hebben op ons productportfolio.

Verantwoordelijkheden

 • Opstellen, implementeren en bewaken van het gezondheids- en veiligheidsbeleid zoals bijvoorbeeld: emissies metingen, blootstellingsmetingen en CO2 verslaglegging.
 • Opstellen en implementeren van (nieuwe) wet- en regelgeving.
 • Organiseren, uitvoeren en registreren van interne en externe audits.
 • Coördineren van de uitvoering en implementatie van de RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) inclusief het actieplan.
 • Beheer van verklaringen omtrent gevaarlijke stoffen.
 • Analyseren van incidenten en onveilige situaties en coördineren van verbeterplannen.
 • Ondersteunen van collega's met ESH zaken tijdens product- en procesontwikkeling en verbeteringen (o.a. projecten).
 • Rapporteren aan de Manager QESH.
Image

Profiel

 • Minimaal een MBO+/HBO met een studierichting bijvoorbeeld Milieukunde of Technische Bedrijfskunde.
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Affiniteit met een productieomgeving is een pré.
 • Up-to-date kennis van diverse milieu- en veiligheidsmanagementsystemen.
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Engels.
 • Je beschikt over analytische vaardigheden, bent hands on en kunt goed samenwerken met diverse functiedisciplines.
Image
>

Collega's aan het woord

Profile photo Profile photo

Jaap rikmanspoel

Quality Engineer

Van Afstudeerder tot Quality Engineer bij Vernay

Hallo, ik ben Jaap Rikmanspoel en ik ben al ruim twee en een half jaar lid van het Vernay team. Mijn reis begon toen ik op zoek was naar een afstudeeropdracht en bij Vernay terechtkwam. Na een succesvolle afronding van mijn afstudeeronderzoek bood Vernay mij een positie aan als Junior Quality Engineer.

Als Quality Engineer ben ik de contactpersoon voor klanten wanneer er defecten worden vastgesteld in de geleverde onderdelen. Dit brengt een veel variatie met zich mee, aangezien klachten zelden hetzelfde zijn. Het fascinerende deel van mijn werk is om vervolgens de werkvloer op te gaan en samen met operators en proces engineers te kijken hoe we het productieproces kunnen verbeteren om toekomstige fouten te voorkomen.

De interactie met zowel de werkvloer als de klanten is cruciaal. Samen met het team duiken we diep in het proces om te begrijpen waar het misgaat en hoe we dit kunnen verbeteren. Het is mijn verantwoordelijkheid om de mogelijke oplossingen helder aan de klant uit te leggen en hen gerust te stellen.

Tijdens mijn afstudeerstage en mijn tijd als Quality Engineer werd ik goed ondersteund door mijn collega’s en manager. De werksfeer binnen Vernay is zeer aangenaam door de open communicatie tussen verschillende afdelingen. Informatie verkrijgen bij de juiste persoon is een eitje.

Kortom, mijn ervaring bij Vernay als Quality Engineer is niet alleen leerzaam en uitdagend, maar ook ondersteunend en boeiend. Het is een omgeving waar ik mijn vaardigheden kan aanscherpen terwijl ik bijdraag aan continue verbetering.

Profile photo

Henk van Velhuizen

Manager QESH

Werk bij Vernay als Manager QESH in de automotive industrie betekent werken in een wereld vol dynamiek, technologische excellentie en voortdurende uitdagingen om de ultieme kwaliteit - zero defects - voor onze klanten te realiseren. Dit alles gebeurt binnen een omgeving die milieuvriendelijk, gezond en veilig is.

Vernay is meer dan alleen een bedrijf: het is een gezellige, informele en Twentse omgeving met directe communicatielijnen en een breed scala aan internationale connecties. Ondanks onze relatief bescheiden omvang, met zo'n 200 + medewerkers in Oldenzaal, werk je nauw samen met verschillende afdelingen en kun je snel schakelen. Ikzelf ben hier al meer dan 8 jaar met enorm veel plezier werkzaam. De automotive sector waarin we opereren geeft me energie en geen dag is hetzelfde.

Als ESH-engineer binnen ons QESH-team ben jij de spil op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. Je bent het aanspreekpunt voor collega's, klanten, leveranciers, overheidsinstanties en externe auditors. De diversiteit van onderwerpen waar je mee te maken krijgt is enorm: van milieumanagementsystemen tot opslag van gevaarlijke stoffen, CO2-emissies, persoonlijke beschermingsmiddelen, energiebesparing, duurzaamheid, veiligheidsaudits, explosieve ruimtes, PFAS, en nog veel meer. Kortom, een functie die nooit verveelt.

Binnen deze rol krijg je de vrijheid om zelfstandig te opereren, terwijl de ondersteuning binnen en buiten het QESH-team altijd binnen handbereik is. Dit maakt Vernay een werkgever die ruimte biedt aan jouw enthousiasme en betrokkenheid als ESH Engineer.

Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. Je bent meer dan welkom.

Klein maar toch groot

Vernay is een internationale organisatie met een relatief kleine omvang, zeker gezien het aantal klanten en markten dat bedient wordt. Deze omvang zorgt voor een gezellige en persoonlijke sfeer, zoals je deze zelden bij grotere bedrijven tegenkomt. Dit zorgt er ook voor dat de lijntjes kort zijn en dat je een spil in het web bent in de gehele organisatie. Dit maakt van Vernay een leuke en betrokken werkgever voor de enthousiaste en betrokken Sales Manager!

Vernay Oldenzaal

Vernay in Oldenzaal is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA. Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 50 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De circa 250 medewerkers in Nederland leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt.

Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automotive industrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen. Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingervaring en technische ontwikkelmogelijkheden, maar vooral op de kracht van de mensen.

Zie: www.vernay.com

Image

Neem contact op
we horen graag van je.

Profile Photo

Bas Hudepohl

06-207 270 46
bas@qsxl.com

Naam is verplicht

Email is verplicht

Telefoon is verplicht


Loading...