Innofood Event 2023

TASTE OF CONNECTION

Donderdag 21 september 2023

Lees Meer

Taste of Connection

Innovatie is van wezenlijk belang om de uitdagingen waarvoor we in deze tijd staan het hoofd te bieden. Innovatie gaat over mensen en verbinding.

Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst driekwart van het innovatiesucces van bedrijven wordt bepaald door mensen, en slechts een kwart door techniek/technologie.

Om innovaties echt verder te helpen zul je de juiste verbindingen moeten leggen, met de markt, met leveranciers, met aandeelhouders, met de omgeving, met medewerkers en met jezelf en wat jou drijft.

Innovatie gaat ook over lef!

Het lef om te ontdekken wat je van elkaar kunt leren, wat de ander heeft ontdekt, welke strategie zij hebben toegepast.

Maar vooral om te ontdekken wat we met elkaar gemeenschappelijk hebben en hoe we de problemen waarvoor we staan, samen kunnen oplossen.

Op het Innofood Event 2023 is er volop ruimte om mensen vanuit je netwerk te ontmoeten en (nieuwe) verbindingen te leggen.

We ontmoeten je graag.

Donderdag 21 september 2023

Meld je nu aan via: info@innofood.org

INNOFOOD AWARD NOMINATIES 2023

Beste leden van de vakgroep O&K, commercie, HRM, operations, De Innofood Award is een waardering/pluim voor een bedrijf, organisatie of persoon voor de bijzondere performance binnen het jaarthema van Innofood. In het jaar 2023-2024 is het thema The Taste of Connection. De Innofood Award wordt tijdens het Innofood Event op donderdag 21 september a.s. uitgereikt.Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden voor de Innofood Award of worden voorgedragen. Een jury beoordeelt de aanmeldingen en nomineert de kandidaten. Tijdens het Innofood Event presenteren de genomineerden zich. De deelnemers aan het Innofood Event brengen hun stem uit en bepalen uiteindelijk wie de winnaar is van de Innofood Award.

De winnaar van de Innofood Award ontvangt

 • eeuwige roem
 • een volledig verzorgde publicatie op de site van Innofood
 • een kunstwerk

Wij vragen jullie om tenminste één bedrijf (meer mag natuurlijk ook) voor te dragen dat in aanmerking komt voor de Innofood Award.

Wat moet je hiervoor doen:

 • mail voor 14 juli a.s. naar info@innofood.org
 • naam bedrijf, gegevens contactpersoon
 • beknopte argumentatie

Programma

 • 12:30 Opening festival en inloop
 • 13:00 Openingswoord en start door Martine Hauwert
  • Centrale tent: discussie / verhaal [Nicole Freid CEO HAK / Jurgen van Krevel directeur Bieze group en QSTA]
  • Bekendmaking van de 4 genomineerden
 • 13:45 Ronde 1 (stands - workshops)
  • Précon
  • Rabo bank
  • Marije Vogelzang
  • Bieze group
  • Hak
  • Malamute
 • 14:45 Ronde 2 (5 workshops)
  • Précon
  • Rabo bank
  • Marije Vogelzang
  • Bieze group
  • Hak
  • Malamute
 • 15:45 Ronde 3 (5 workshops)
  • Précon
  • Rabo bank
  • Marije Vogelzang
  • Bieze group
  • Hak
  • Malamute
 • 17:00 Afronding, bekendmaking Innofood Award winnaar
 • 17:30 Sluiting programma, festival is nog geopend voor gezellig na-praten

Workshops

Complexe wereld van food is behapbaar.
Précon Consulting Group BV
Marcel Tijhuis – Managing Director

Précon adviseert, traint en ondersteunt haar klanten bij vraagstukken en werkzaamheden in de complexe wereld van wet- en regelgeving voor voedingsmiddelen. De expertise van Précon omvat diverse vakgebieden zoals voedselveiligheid, etikettering, kwaliteitsmanagement en organisatieontwikkeling.

Voor startups heeft Précon een draaiboek gemaakt inclusief een praktische checklist waaraan te denken bij het opschalen van je business in food. Marcel laat je zien hoe het werkt!

Image
Image

Duurzame ketensamenwerking. Hoe dan?
Marcel Lambregts & Martijn Rol – Sector Managers Food Rabobank

Onze voedselproductie moet verder verduurzamen, van energietransitie tot terugdringen voedselverspilling en het verminderen van impact op klimaat, milieu en leefomgeving. Dat is een forse opgave!

Om dit te realiseren is het cruciaal om intensiever te gaan samenwerken in de keten. Koplopers pakken de regie in hun keten, weten duurzamere toevoer te borgen en onderscheiden zich richting de consument.

Marcel en Martijn schetsen de belangrijkste ontwikkelingen in food, gaan dieper in op de strategische noodzaak van verduurzaming en benoemen welke stappen je als food-ondernemer kan zetten om de toekomstbestendigheid van je onderneming te versterken. Marcel en Martijn maken er een gegarandeerd een prikkelende workshop van!

Challenge the foodsystem.
Marije Vogelzang

Marije Vogelzang is een visionaire ‘eet-ontwerper', spreker, auteur en wereldwijd erkend pionier op het snijvlak van eten en ontwerpen. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over de hele wereld, heeft Marije haar werk tentoongesteld op gerenommeerde locaties zoals het Tokyo Metropolitan Art Museum en het Cooper Hewitt Smithsonian in New York.

Als spreker betreedt Marije internationale podia, waar ze haar innovatieve inzichten en ervaringen deelt met luisteraars over de hele wereld. Haar vermogen om creativiteit, filosofie en voedsel te combineren op een lichte maar toch diepgaande manier, maakt haar tot een veelgevraagd spreker.

Met haar lezingen daagt ze conventioneel denken uit, stimuleert ze de verbeelding en prikkelt ze nieuwe perspectieven op de relatie tussen voeding en de menselijke ervaring. Naast haar impact als ontwerper en spreker, is Vogelzang acht jaar hoofd van de afdeling "Food Non Food" aan de Design Academy Eindhoven geweest. Ze wordt beschouwd als een van de pioniers in de wereld van ‘food design'.

Marije's passie om onze relatie met voedsel te transformeren gaat verder dan tentoonstellingen en lezingen. Als auteur heeft ze onlangs haar nieuwste en derde boek, "Lick It: Challenge the Way We Experience Food,” gepubliceerd.

Met elk project, elke tentoonstelling, elke lezing en elk geschreven woord blijft Marije Vogelzang de grenzen van voedselontwerp herdefiniëren, waarbij ze zowel hersenen als smaakpapillen boeit. Haar visionaire aanpak en toewijding aan ‘edible philosophy' maken haar een bron van inspiratie, waarbij ze voorgoed de manier verandert waarop we voedsel waarnemen, ermee omgaan en ervan genieten.

Image
Image

Data is de toekomst.
Malamute B.V. – Sanne Lempers, Karin Cox, Daniël Hulshof, Erik van der Mijn

Binnen vijf jaar maakt ieder bedrijf gebruik van datagestuurde besluitvorming, dat is de overtuiging van Malamute. Dit zal resulteren in een organisatie waarin datastromen op elkaar afgestemd zijn, met korte lijnen en heldere communicatie. Hierdoor kan een organisatie snel schakelen om zowel de interne middelen als de externe kansen te maximaliseren.

Bedrijven worden geconfronteerd met grote hoeveelheden data. Malamute helpt om inzicht te krijgen in de diverse processen en het onderlinge gedrag te begrijpen.

Meten is weten is het adagium. In deze workshop (bijna) alles over datavisualisatie, data analyse en data ontsluiting. Op weg naar een data gedreven (bedrijfs) cultuur.

Gastsprekers

De ambitie van HAK. 100% biologisch voor de Nederlandse teelt in 2027.Stevige uitdaging voor Nicole Freid CEO Neerlands Glorie Groenten & Fruit (NGG&F) en Hak.

In de afgelopen tien jaar is HAK van traditioneel groenteconservenbedrijf in de Benelux dat groente verkocht voor de maaltijd met “aardappelen, groenten en vlees” omgebouwd naar een moderne Europese speler die ook groenten in stazak en koelverse producten verkoopt. Een bedrijf dat een voortrekkers rol vervult in plantaardige en duurzame teelt.

Nicole Freid is sinds 1 september benoemd tot CEO bij Neerlands Glorie Groenten & Fruit n HAK. Freid is al ruim tien jaar aan boord van HAK als directeur Marketing en Innovatie en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van HAK.

Het afgelopen decennium is gewerkt aan de langetermijnstrategie van HAK. Mijlpalen waren de oprichting van HAK Fresh, door de overname van een partij in koelverse producten, de ontwikkeling van stazak, de overname van Four Seasons Foods en de groei van HAK in Duitsland, mede door de overname van Foodeko GMBH. Hoogtepunt was het behalen van de B corp certificiering begin dit jaar.

Nicole Freid is er klaar voor om aan het volgende hoofdstuk te gaan bouwen. De missie van HAK om iedereen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten blijft daarbij leidend. De recent uitgesproken ambitie om over te gaan naar 100% biologisch voor de Nederlandse teelt in 2027 is een stevige uitdaging.

Image

Workshops

Marije Vogelzang is een visionaire ‘eet-ontwerper', spreker, auteur en wereldwijd erkend pionier op het snijvlak van eten en ontwerpen. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over de hele wereld, heeft Marije haar werk tentoongesteld op gerenommeerde locaties zoals het Tokyo Metropolitan Art Museum en het Cooper Hewitt Smithsonian in New York.

Als spreker betreedt Marije internationale podia, waar ze haar innovatieve inzichten en ervaringen deelt met luisteraars over de hele wereld. Haar vermogen om creativiteit, filosofie en voedsel te combineren op een lichte maar toch diepgaande manier, maakt haar tot een veelgevraagd spreker. Met haar lezingen daagt ze conventioneel denken uit, stimuleert ze de verbeelding en prikkelt ze nieuwe perspectieven op de relatie tussen voeding en de menselijke ervaring.

Naast haar impact als ontwerper en spreker, is Vogelzang acht jaar hoofd van de afdeling "Food Non Food" aan de Design Academy Eindhoven geweest. Ze wordt beschouwd als een van de pioniers in de wereld van ‘food design'.

Marije's passie om onze relatie met voedsel te transformeren gaat verder dan tentoonstellingen en lezingen. Als auteur heeft ze haar nieuwste en derde boek, "Lick It: Challenge the Way We Experience Food,” gepubliceerd. In dit uitdagende boek wat het midden houdt tussen een doe-het-zelf boek en een filosofische stand-up comedy show, neemt Marije lezers mee op een prikkelende reis, waarbij ze hen uitnodigt om normen en conventies ter discussie te stellen. Door middel van zintuiglijke verkenning en creatieve concepten daagt ze ons uit om onze smaakpapillen uit te breiden en de buitengewone verbindingen tussen voeding, creativiteit en de menselijke ervaring te ontdekken.

Met elk project, elke tentoonstelling, elke lezing en elk geschreven woord blijft Marije Vogelzang de grenzen van voedselontwerp herdefiniëren, waarbij ze zowel hersenen als smaakpapillen boeit. Haar visionaire aanpak en toewijding aan ‘edible philosophy' maken haar een bron van inspiratie, waarbij ze voorgoed de manier verandert waarop we voedsel waarnemen, ermee omgaan en ervan genieten.

Image
Image

Finger Food Producten

Tijdens het event proef je heerlijke finger food producten bereid door onze topkok. Wie dat is maken we later bekend. Natuurlijk laten wij ons inspireren door het thema van het Event: Taste of Connection.

Dus laat je verrassen!

INNOFOODY BAG

Inmiddels de beroemde Innofoody Bag! Een tas gevuld met lekkere producten door de Innofood leden. Een tas boordevol merken waar we trots op zijn! De Innofoody Bag ontvangt iedereen na afloop van het event!

Image

Locatie

Image

Aftermovie van vorig jaar

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@innofood.org of meld je aan via de Innofood app.

Loading...