SAVE THE DATE

Innofood Event 2022

The taste of the future

Donderdag 22 september 2022

Lees Meer

The taste of the future

De toekomst is dichterbij dan we denken. Ingrijpende veranderingen vinden nu al plaats, in een steeds sneller tempo.

De transitie naar een circulaire economie wordt voor bedrijven de “license to produce”. Robotisering, automatisering en kunstmatige intelligentie zullen enorme impact hebben binnen bedrijven. En dan hebben we ook nog te kampen met grondstof schaarste en stijgende prijzen….

Als de toekomst onzeker is, waar zet je dan op in? Waar liggen de kansen voor jouw bedrijf? Aanpassingsvermogen, je niet uit het lood laten slaan door onbekende situaties en het vermogen om nieuwe dingen te leren zijn belangrijke vaardigheden voor de toekomst.

Op het Innofood Event 2022 op donderdag 22 september, kun je alvast een kijkje nemen in de toekomst. Ook dit jaar hebben we weer een prachtige locatie, diverse inspirerende workshops, sprekers, etc. En volop tijd om met mensen vanuit het food netwerk van gedachten te wisselen over de toekomst. We ontmoeten je graag!

Donderdag 22 september 2022

The taste of the future

Informatie over de locatie

programma

12:30 Ontvangst

13:00 Welkom en toelichting op het programma van het Innofood Event 2022

13:45 Ronde 1 workshops

14:30 Ronde 2 workshops

15:45 Ronde 3 workshops

15:45 Ronde 3 workshops

17:00 Bekendmaking winnaar Innofood Award 2022 & korte terugblik op de dag

17:30 Nog wat napraten met mensen vanuit het netwerk en de laatste ronde

Image

LOCATIE

Ook dit jaar hebben we weer een prachtige locatie voor het Innofood Event. Het natuurgebied Enters Reggedal. Hier grazen de Black Angus koeien van Harry’s Farm.

Tijdens het Innofood Event zal Chiel Bolscher – de initiatiefnemer van Harry’s Farm – jullie meer vertellen over zijn passie voor vlees en zijn visie op lokaal produceren.

Het adres:

Leijerweerdsedijk 8

7468 PW Enter

DEELNAME EN KOSTEN

Voor leden is deelname aan het Innofood Event 2022 gratis. (maximaal 2 personen per lid bedrijf)

Niet leden betalen 150 euro excl. BTW

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@innofood.org of meld je aan via de Innofood app.

DAGVOORZITTER

Martine Hauwert heeft meer dan 15 jaar media ervaring (RTL4, Ziggo, NPO, New Business Radio).

Haar werkwijze is gebaseerd op nieuwsgierigheid, haar media-ervaring, enthousiasme en een goede portie empatisch vermogen. Martine is altijd op zoek naar echte verhalen. Verhalen die inspireren, raken of informeren. En voor wie denkt “dat is een bekende naam”, dat klopt.

Ook in 2021 was Martine dagvoorzitter van het Innofood Event.

Image

HEERLIJK FIINGER FOOD

Topkok Barry Willemse en de leden van Innofood, dat is een heerlijke en creatieve combinatie.

Bij het ontwikkelen van al het lekkers dat tijdens het Innofood Event 2022 kan worden geproefd, hebben zij zich laten inspireren door het thema van het Event: The taste of the future.

Laat je verrassen!

Image

WORKSHOP (1) –De supermarkt in 2050

Stel: het is 2050 en er wonen zo’n tien miljard mensen op aarde. Om al die mensen van voedsel te voorzien, zijn onze eetgewoonten en productieprocessen flink veranderd. Interessant zijn vragen als: wat wordt er in een toekomstige supermarkt verkocht? Wat is verdwenen en wat is er juist bijgekomen.

Chloé Rutzerveld, foodfuturist en – designer is onze gids door deze nieuwe wereld. Met behulp van de wetenschap onderzoekt zij nieuwe technologieën die de voedingsindustrie efficiënter, gezonder en duurzamer maken. In 2050 doen consumenten hun boodschappen niet meer op een fysieke plek maar online, voorziet ze.

Image

WORKSHOP (2) – De digitale wereld van food

Digitalisering in de voedingsmiddelensector is een bekend fenomeen en creëert volop kansen.

Deze workshop geeft je een inkijk(je) in de interactieve wereld van Virtual Reality, Augmented Reality, 3D-print en BlockChain Technology en de toepassingsmogelijkheden in food. Die zijn er volop! De workshop wordt mogelijk gemaakt door MetaChef, OVSoftware, Johma en OostNL.

Image

WORKSHOP (3) - Pionier in plantbased-producten

Schouten Europe BV begon al in 1990 met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. Dit was een behoorlijk ommekeer voor het bedrijf dat zich hiervoor richtte op de handel in grondstoffen en veevoeders. De filosofie van Schouten: het is veel efficiënter en duurzamer als je plantaardige grondstoffen direct omzet in voedsel voor mensen.

In deze workshop het verhaal van Schouten: aanpassingsvermogen, pionieren en innoveren en aan de slag met verschillende producten.

Image

WORKSHOP (4) – Cishew Company. Een bedrijf met een flinke opdracht.

Cashewnoten zijn lekker bij de borrel, perfect als vleesvervanger en verantwoord als tussendoortjes.

Steeds meer mensen ontdekken ze, de wereldhandel neemt toe. Maar hoe transparant is die handel?

Hoe eerlijk zijn de prijzen? Waar komen de nootjes vandaan? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden in het land van herkomst. Dat is niet altijd duidelijk. Eigenlijk bijna nooit. En zo ontstond Cishew Company. Dit bedrijf heeft zichzelf een flinke opdracht gegeven!

Jeroen Kamans oprichter en eigenaar geeft je een inkijk in deze opdracht en het manifest met 8xrecht en 1x krom.

Image

WORKSHOP (5) – Vinden door anders te zoeken

Het zoeken van personeel is zeker in deze tijd erg lastig. Veel bedrijven worstelen dan ook met het vinden van het juiste mensen. QSXL zoekt anders. Door gebruik te maken van slimme algoritmen en search technologie zoeken zij sneller en beter. Technologie gedreven en toch persoonlijk.

In deze workshop geeft QSXL een toelichting op hun aanpak. Daarnaast biedt QSXL vrijblijvend en kosteloos een arbeidsmarkt scan aan. Tijdens het Innofood Event vindt de intake plaats o.a. wat zoek je, welke criteria zijn van belang. En na het event brengt QSXL het potentieel in kaart en wat dit betekent het als je bepaalde criteria toevoegt of weglaat voor het totale aanbod.

Image

WORKSHOP|RONDE TAFELGESPREK (6)

Samenwerken aan de Protein Shift – blokkades en oplossingen.

Provincie Overijssel nodigt jullie uit voor een rondetafelgesprek over de eiwittransitie. Hoe geven we die transitie het beste vorm? Tegen welke blokkades loop je aan en welke oplossingen kan Provincie Overijssel hiervoor bieden? Doel van Provincie Overijssel is om, samen met partners, de productie van plantaardige eiwitten tot een volwaardige keten in de agrarische sector te laten groeien die ook economisch interessant is voor boeren en verwerkende bedrijven. Dit rondetafelgesprek vindt plaats in de context van de opschalingsambities van Provincie Overijssel voor het Versnellingsprogramma Eiwitten (als één van de inzet en acties zoals opgetekend door Provincie Overijssel in de Green Deal Eiwitrijke Gewassen).

Image

INNOFOODY BAG

De Innofoody Bag is een tas die is gevuld door de Innofood leden. Een tas boordevol producten & merken waar we trots op zijn! De Innofoody Bag ontvang je als je na het event weer huiswaarts gaat.Bedankt voor je komst!

Aftermovie van vorig jaar

Meld je nu aan door een mail te sturen naar: info@innofood.org of via onze website, www.innofood.org

Loading...