Company Logo Triolite

Innofood event 2021

The Taste of Origin

16.09
2021

DONDERDAG
16 SEPTEMBER 2021

VANAF 12.30 UUR

FLIERVELDSWEG 24
7554 SP HENGELO
klik hier voor route

THEMA

THE TASTE OF ORIGIN. TERUG NAAR DE OORSPRONG.

De wereld om ons heen is complex geworden. We kunnen overal heen en met internet is de hele wereld binnen handbereik. Voedsel van over de hele wereld ligt in de supermarkt en is het hele jaar beschikbaar. Mensen besteden op allerlei manieren hun tijd en geld om geluk te vinden maar ondanks al die inspanningen lukt dat nog niet echt.

Er is een tegenstroom gaande als reactie op deze globalisering en onze zoektocht naar geluk.
We gaan weer terug naar de basis. Terug naar de oorsprong. We kiezen voor lokaal en seizoensgebonden eten. We maken weer verbinding met onze naaste omgeving. We willen mentaal weerbaar zijn. We delen onze spullen en we willen betekenis ervaren in het leven.

LOCATIE & SFEER

De Flierveldshoeve is een eigentijds landgoed in Twente, verscholen in het coulissen landschap tussen de bossen en weilanden van Twickel.

Op deze unieke plek bouwen we ons eigen Innofood festival met o.a. diverse workshops, de uitreiking van de Innofood Award, volop eten & drinken en vanzelfsprekend tijd en ruimt om elkaar te ontmoeten.

Image Image
Image

DAGVOORZITTER

MARTINE HAUWERT

Martine Hauwert heeft meer dan 15 jaar media ervaring (RTL4, Ziggo, NPO, New Business Radio).
Haar werkwijze is gebaseerd op nieuwsgierigheid, haar media-ervaring, enthousiasme en een goede portie empatisch vermogen. Martine is altijd op zoek naar echte verhalen. Verhalen die inspireren, raken of informeren.

Image

DIVERSE WORKSHOPS

IESSEL CIDER

Marin van Sprang en Rob le Rutte zijn de cidermakers van de Iessel Ciderij.
In de voormalige Abdij Sion wordt cider van 100% sap van hoogstamfruit uit de IJsselstreek gemaakt.
Het fruit komt uit meer dan 60 verschillende particuliere boomgaarden vol oude fruitrassen zoals de Kasseler Reinette en de Purpurroter Cousinot. Met Iessel cider wordt een bijdrage geleverd aan het behoud van de boomgaarden en de biodiversiteit van het IJssellandschap.
In deze workshop alles over drijfveren en passie, hoogstamfruit en het maken van cider.

Image

DE NIEUWE MELKBOER

Al generaties lang wordt er door de familie Grobben melk geproduceerd. Waar hun voorouders destijds al met de tijd mee zijn gegaan spelen Bart en Tom, als jongste generatie, in op de ontwikkelingen van deze tijd. De broers willen het werk van de voorgaande generaties graag voortzetten, maar dan wel op hun eigen manier: plantaardig!
Stapsgewijs zijn ze onderzoek gaan doen en in 2017 haalden ze de eerste oogst binnen: soja van Twentse bodem. De broers experimenteerden met producten die je van soja kunt maken.
Inmiddels bouwen Bart en Tom samen met de consument en andere Nederlandse boeren aan een geheel nieuwe melkweg.

Image

SUSHI REVOLUTIE

Chloé Rutzerveld is Food Futurist en stelt zichzelf de vraag of we wel terug moeten naar de basis, terug moeten naar de oorsprong. Juist door vooruit te durven kijken en alternatieve voedseltoekomsten voor te stellen, kunnen we een nieuwe perspectief krijgen op wat we eten, waarom we het eten en wat we in de toekomst wel of niet mogen eten.

Image

KIJKEN ZOALS IK NIET EERDER KEEK

Linda Commendeur schreef meerdere boeken, waaronder “Zo simpel is het dus wel. 15x weerstand overwinnen” en “Modern naoberschap, hype of houvast”. Voor haar laatste boek “Zo zie ik het!” liep ze over bekende wegen en langs vertrouwde plekken in de Achterhoek. Met de nieuwsgierigheid van iemand die er voor het eerst is.

Verlangen, verwonderen en verbinden zijn voor Linda altijd de uitgangspunten voor nieuwe kansen en mogelijkheden, innovatie en voor onverwachte inzichten. Tijdens deze workshop komen we echt in beweging. Samen met Linda gaan we op pad om eens anders te kijken en ons te verwonderen tijdens een fotowandeling. Ervaar de kracht van het echt kijken. Zet al je zintuigen in! Focus op een thema en kijk anders naar de omgeving. Hierdoor worden nieuwe kansen en mogelijkheden mogelijk.

Image

EN VERDER…

“De tafel van Hans Steenbergen”

Hans Steenbergen is trendwatcher, ondernemer, journalist, moderator presentator en co-founder van Food Inspiration. Hij wordt ook wel de “foodservice-filosoof” genoemd.
Zijn reflecties en wijsheid over de markt waarin hij al ruim 30 jaar actief is geweest, deelt Hans graag met zijn tafelgasten.

Schuif als gast aan bij de tafel van Hans en vraag hem alles over trends, cases vanuit de praktijk, dilemma’s, keuzes en kansen.

Image

“De blockstart tafel”

Blockchaintechnologie kan veel betekenen voor ketens in food zoals het waarborgen van transparantie tot de bron. Blockchain lijkt futuristisch en complex en daardoor wellicht minder toepasbaar voor MKB-bedrijven. Het programma Blockstart kan daar verandering in brengen. Maaike Buchner en Pytsje Verveld zijn beide Business Developer Food bij Oost NL.
Neem plaats aan deze tafel en zij vertellen je alles over de mogelijkheden van maatwerk oplossingen in je eigen bedrijf, de beschikbaarheid van vouchers van € 7.500 en € 60.000 en nog veel meer ins & outs vanuit het Blockstart programma.

Image

“De noaber tafel”

Pak een stoel en schuif aan. Deel met elkaar de verhalen. Ga met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen in de maatschappij, trends in food, over hoe we het verschil kunnen maken…. en nog veel meer. Als deelnemer bepaal je zelf de onderwerpen die worden besproken.

Onze gespreksleider aan deze tafel is Martine Hauwert.

Image

Programma

12:30Opening festival en inloop

17:00Sluiting programma, festival is nog geopend voor gezellig na-praten

Download hier het volledige programma

Menu

Als er een zesde smaak is, is het de smaak van verhalen, waarbij creativiteit wordt gebruikt als het meest geschikte ingrediënt om gasten te inspireren, verrassen en provoceren. ideeën worden omgezet in eetbare uitdrukkingen.
Genieten van resultaten die even ongebruikelijk als onwaarschijnlijk zijn. Tijd voor een nieuwe manier van proeven door emotie als zintuig in te zetten

 • AIRBUBBLE (krokante luchtige bol)
 • SWEET DNA (dna van de beste combinatie)
 • GEHUTSTE POT (friet met hutspot smaak)
 • CONFUSED (ijshoorn krokante kip)
 • MINDSET (lik me)
 • HOT BUT NOT (burger koud geserveerd)
 • FUSION (pizzabodem van taco)
 • CHILDHOOD (kermis dropbal)
 • MELLOW

INNOFOODY BAG

Neem je deel aan het Innofood Event 2021 en wil je jouw food producten promoten in onze Innofoody Bag? Stuur dan een mailtje naar info@innofood.org en wij zorgen voor de juiste uitstraling en dat de deelnemers een goed gevulde Innofoody Bag in ontvangst nemen.

Image

AANMELDEN EN KOSTEN

Voor leden is deelname aan het Innofood Event 2021 gratis (maximaal 2 personen per lid bedrijf). Niet leden betalen 150 euro excl. BTW.

Aanmelden kan via het formulier op: www.innofood.org/event/innofood-event

COVID 19

Uiteraard wordt bij de organisatie van het Innofood Event 2021 rekening gehouden met de dan geldende Corona maatregelen.

Route

Adres voor navigatie:

Flierveldsweg 26
7554 SP Hengelo

klik hier voor Google Maps

Routebeschrijving:

 1. Vanuit Beckum OF Delden
 2. Aanrijden via de weg Deldenerdijk (weg tussen Beckum en Delden)
 3. Vanuit Beckum linksaf de 1e Flierveldsdwarsweg inslaan, vanuit Delden uiteraard RECHTS
 4. Op de t-splitsing RECHTSaf de onverharde Flierveldsweg ingaan
 5. Na 300 meter linksaf naar de Flierveldshoeve
 6. Vanaf de Deldenerdijk staan bordjes ‘Innofood Festival’
Loading...