Loading...

Company Logo Triolite

Key Account Manager (Legpluimvee)

Noord-Nederland

Lees Meer

Jouw uitdaging

Als Key Account Manager ben je binnen een productgroep operationeel verantwoordelijk voor het adviseren op technisch en financieel gebied van klanten. Je beheert klanten in Noord-Nederland. Deze klanten hebben allemaal een leghennen bedrijf, maar zijn erg gesegmenteerd. Zowel in groottes als in houderijvormen. Hoewel je individueel op pad gaat, wordt je ondersteunt door een breed team aan specialisten. Deze meerwaarde weet je ook over te brengen aan de klant.

Tijdens de klantbezoeken heb je oog voor de persoon en zijn familie / bedrijfsleider. De uiteindelijke focus ligt op het optimaal adviseren en begeleiden van de hennen in de stal. Je analyseert haarscherp de klantbehoeftes en zet deze om naar concrete doelstellingen. Daarnaast geef je technisch en financieel advies en signaleer je eventuele problemen tijdig. Op deze manier investeer je in een goede klantrelatie!

Daarnaast ben je zo’n 20-30% van je tijd bezig met het spreken van nieuwe klanten. Je identificeert de sterke en zwakke punten van het voer– en houderij proces, formuleert verbetervoorstellen en voert deze door bij klanten.

Header image
27.000
klanten
40
productiefaciliteiten
2.4€
mld. omzet

WERKZAAMHEDEN

Het boerenerf is bekend terrein als je bij ForFarmers werkt: je brengt dagelijks een bezoek aan (potentiële) klanten. Tijdens je bezoek aan een pluimveehouderijbedrijf praat je bij met jouw klant: je analyseert zijn behoeften en vertaalt deze naar concrete doelstellingen.

Vervolgens zet je de juiste productmix en hulpmiddelen in om het technische én economische resultaat te waarborgen. Elk bezoek leg je vast in een rapportage, zodat je de voortgang goed kunt bewaken.

Door je proactieve houding signaleer je eventuele problemen tijdig en bespreek je deze met de klant. Door gebruik te maken van jouw specialisme en die van je collega’s bied je de klant oplossingen. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van (technische) marktontwikkelingen, zodat je direct de mogelijkheden in kaart kunt brengen voor jouw klanten. Ook weet je als sparringpartner klanten uit te dagen en mee te denken over de ontwikkelingen en de impact daarvan op hun bedrijf. Jouw resultaten en relevante, opgedane kennis en ervaring deel je met jouw collega`s binnen het vakgebied Sales en Support.

Image

WIE BEN JIJ

Jij kent de pluimveehouderij, hebt commerciële ervaring en weet dankzij je passie voor je vak mensen te overtuigen. Je bent een flexibel, analytisch persoon met een sterke persoonlijkheid, die niet te trots is om mee te bewegen in de competitieve omgeving van de legpluimveehouderij.

  • HBO of WO werk- en denkniveau, idealiter met agrarische richting.
  • Bij voorkeur ervaring (of affiniteit) in pluimveehouderij
  • Ervaring met account- en procesmatige aanpak bij klanten.
  • Kennis van relevante bedrijfsprocessen op het veebedrijf.
Image

ENKELE COLLEGA'S

Profile Photo

Adrie van Santvoort

Verkoopleider Pluimvee

Sterk team, sterke uitstraling

De ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op in alle agrarische sectoren. Zo is het ook in de legpluimveesector. Keer op keer staat er een uitdaging voor de deur en keer op keer past de sector zie hier op aan. Innovatief, flexibel en zeer doelgericht. Allemaal thema’s die centraal staan in ons team van legpluimvee specialisten. Het is mooi om richting te geven, maar ook om zelf mee te mogen werken aan de groep mensen die dagdagelijks aan de slag is met onze legpluimveehouders. Het is mooi om daar als team, maar ook als individu een volwaardig sparringpartner te mogen en kunnen zijn. Samen werken we aan de toekomst van onze klanten en daarmee aan die van ForFarmers.

Boerenmentaliteit

Forfarmers is een bedrijf wat dicht tegen het boerenerf staat. We zien, horen en beleven wat er op het boerenerf gebeurt. Middels innovaties, kennisoverdracht en sectorale samenwerkingen werken we mee aan de basis voor de toekomst van het boerenerf. ForFarmers is er voor de klant, ook in de toekomst.

Profile Photo

Mathij van Hoof

Specialist Legpluimvee

ForFarmers is een internationaal bedrijf dat vooruitkijkt

Dat biedt perspectief. Er is enorm veel kennis in huis en een gedegen interne opleiding. Je kunt hier veel kanten op en je krijgt alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te specialiseren binnen je vakgebied.
De samenwerking met pluimveehouders, samen werken aan een beter resultaat, dat vooral. Verder vind ik het prettig om met mensen en dieren te werken. En intern heb ik een heel leuk team met gezellige maar bovenal vakkundige mensen, dat geeft een erg goede synergie. Hoewel ForFarmers een groot bedrijf is en de lat hoog legt, is de sfeer open en gemoedelijk. Je kunt bij iedereen terecht voor vragen of een goed gesprek

Belangrijkste taken

Overleggen met legpluimveehouders over welke koers te varen. We bespreken hoe we de technische prestaties en daarmee het rendement kunnen verbeteren, welke voer- en managementkeuzes er zijn. Daarnaast houd ik contact met het netwerk rondom de boer – zoals broederijen, dierenartsen en eierpakstations – en probeer ik nieuwe klanten te werven. Intern werk ik veel samen met nutritionisten en productmanagers, bijvoorbeeld om innovatieve ideeën en ontwikkelingen vanuit de markt te vertalen naar voerconcepten.

Doorsnee werkdag

Meestal check ik als eerste mijn mailbox en voicemail. Ook bekijk ik de real live technische data van klanten die zijn aangesloten bij Lay-Insight. Daarna stap ik in de auto naar de pluimveehouders met wie ik een afspraak heb. Samen met de klant maak ik een ronde door de stallen om te kijken hoe de hennen presteren en of er zaken zijn die aandacht vereisen. Dat bespreek ik nadien met de pluimveehouder en ik leg het ook vast in een bezoekverslag, zodat we daar later altijd op terug kunnen grijpen. In de middag probeer ik vaak zogenaamde ‘pio-gesprekken’ in te plannen met pluimveehouders die geen klant zijn van ForFarmers. Dit zijn veelal interessante gesprekken waarin we kijken of wij als ForFarmers iets voor deze ondernemer kunnen betekenen in de toekomst.

Profile Photo

Judith Hofland

Commercial Excellence Business Partner

Samen de schouder eronder

In mijn vorige functie was ik werkzaam als Marketing Manager Pluimvee bij ForFarmers.ForFarmers kent geen interne drempels, je doet het echt samen als team, in welke positie je ook werkzaam bent, dat vind ik mooi! Er heerst een ondernemersmentaliteit en je krijgt veel vrijheid in het uitoefenen van je functie. Ik vind dat een goede insteek, want zo blijven mensen betrokken en kunnen ze creativiteit tonen. Samen mooie nieuwe dingen opstarten. Het gaat ontzettend goed met ons bedrijf en heerst er een echte win stemming. Je merkt dat deze sfeer het innovatievermogen ook weer ten goede komt.

Hands on

De nuchtere hands-on mentaliteit bij ForFarmers spreekt mij erg aan. We hebben een soort familiecultuur met nauw betrokken collega’s en een gemoedelijke sfeer. Daarnaast zijn we marktgericht en innovatief. We willen winnen op een authentieke, eerlijke en transparante manier. Samen de schouders eronder zetten. Juist daarom vind ik ForFarmers zo’n mooie organisatie om te werken.

Profile Photo

Michiel Schreurs

Business Unit Director Poultry

Pluimvee… een prachtige sector!!

Ik werk inmiddels 6 jaar bij ForFarmers waarvan de laatste 2 jaar binnen pluimvee. Als hobbykippen houder had ik al plezier in pluimvee, maar als je er dagelijks in werkzaam bent, is het eigenlijk nog mooier. Want… pluimveeproducten zijn actueler dan ooit. Eieren passen perfect in moderne diëten en voor kippenvlees geldt dat al niet anders. Daarnaast heeft de sector enorme stappen gezet in welzijn en duurzaamheid en dat zie je direct als jij bij klanten in de stal bent!

Veel kansen

ForFarmers is een modern bedrijf dat op vele vlakken voorop loopt in de sector. Binnen het pluimvee team is dat niet anders. Recent heeft onze voormalig concurrent De Hoop zich bij ons aangesloten en in het kielzog daarvan ontstaan er vele kansen om een mooi gezamenlijke bedrijf neer te zetten. De sector ontwikkelt razend snel en daarom hebben we juist jou als Key Account Manager nodig om daar lijn op te krijgen en de kansen om te zetten in successen!

Kortom, wees welkom en kom graag met ons in contact!

OVER FORFARMERS

ForFarmers is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij.

ForFarmers zet zich in “For the Future of Farming”: voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. Door intensief met klanten samen te werken biedt ForFarmers hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie. Dit wordt gerealiseerd met een aanbod van maatwerk en Total Feed-oplossingen en met een gerichte aanpak ondersteund door gespecialiseerde en deskundige professionals.

Europese nr. 1 in Total Feed-oplossingen

Total Feed-volume 9,6 miljoen ton

2018 omzet: € 2,4 miljard

Meer dan 27.000 klanten

Acht acquisities afgerond sinds 2013

Circa 2.300 medewerkers

Sinds 2016 genoteerd aan Euronext Amsterdam

Opgericht in 1896 als coöperatie

Gevestigd in Nederland (hoofdkantoor), Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Polen

INTERESSE?
SOLLICITEER DIRECT!

Profile Photo

Bas Hudepohl

06 207 270 46
hudepohl@qsxl.com

Naam is verplicht

Email is verplicht

Telefoon is verplicht