Loading...

Company Logo

VitaBlend Logo

Purchasing Manager Raw Materials

Lees Meer

Jouw uitdaging

Barentz is een toonaangevende, wereldwijde distributeur van ingrediënten in de “Life Science” industrie, gespecialiseerd in Human Nutrition, Animal Nutrition, Pharmaceuticals en Personal Care.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp (NL).

Om de ambities en verdere groei van de organisatie te realiseren zoeken wij per direct een Purchasing Manager Raw Materials voor onze Vitablend locatie. Eventueel bied je ondersteuning aan onze andere productielocaties.

Vitablend is gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte ingrediëntensystemen. Deze jonge, professionele en ambiteuze organisatie produceert premixen van voedingsstoffen en gesproei-droogde formules voor de verrijking van voeding, evenals innovatieve antioxidant systemen voor human nutrition, animal nutrition en personal care markten.

Als Purchasing Manager Raw Materials ben jij samen met je collega’s verantwoordelijk voor het realiseren en optimaliseren van de gehele goederenstroom. Daardoor wordt de productiecapaciteit optimaal gewaarborgd en kunnen de producten tijdig en volgens de gestelde eisen worden geproduceerd.

Een zelfstandige, veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen initiatief. Jij weet hoe belangrijk leveranciersmanagement is en binnen de functie hou je je dan ook bezig met het optimaliseren van de strategische relaties. Je bent sterk in het onderhouden van deze relaties en je weet ook nieuwe leveranciers te contracteren. Je hebt een commerciële drive met passie voor grondstoffen. Je hebt een onafhankelijke en positief kritische blik gericht op de behoeften en wensen van de business. Je volgt nauwlettend de markt en schakelt voortdurend met interne en externe aandeelhouders. In deze functie rapporteer jij aan de strategisch inkoopdirecteur.

1953
founded
60 +
countries
1500 +
employees

Jouw verantwoordelijkheden

De behoeftebepaling voor zowel de operationele, tactische als strategische termijn.

Bepalen van een inkoopstrategie.

Analyseren van grondstofbehoefte (budgetten/forecast/actuele).

Analyse van de leveranciersmarkt.

Leveranciersselectie.

Aanvragen en evalueren van offertes.

Onderhandelen, opstellen en afsluiten van contracten.

Onderhouden van contacten.

Communiceren over het inkooptraject en de afgesloten contracten.

Voor Herman Barentz was vertrouwen de sleutel, omdat hij wist dat dit de enige manier is om sterke en duurzame partnerschappen op te bouwen. Dit is nog steeds onze houding tegenover zakendoen. Misschien wel het beste voorbeeld dat we kunnen geven, is dat we nog steeds samenwerken met onze allereerste partner. Al bijna 70 jaar.

Een collega aan het woord

Profile Photo

Ieme Hut

Strategic Procurement Director

Een super leuke en veelzijdige functie.
Werken in een internationale omgeving met een grote diversiteit. Wij distribueren niet alleen, wij produceren ook! Innovatie staat centraal en we kijken continue hoe wij onze klant kunnen helpen.

Het faciliteren van alle grondstoffen en het maken van contracten is in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend. Wat dan ontzettend leuk is, is dat je collega’s van over de hele wereld met je meedenken. We blijven denken in mogelijkheden en wanneer dit lukt geeft dat natuurlijk een ontzettende boost! Super leuk om als 1 team te werken binnen de groep! Allemaal met hetzelfde doel, het bedienen van onze klanten.

Wat wij zoeken

Profiel:

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op inkoop gerelateerde functie(s).
 • Je hebt ervaring op het gebied van leveranciersmanagement.
 • Je kijkt bij het optimaliseren van de processen niet alleen naar de afdeling inkoop, maar naar het geheel. Kennis en kunde van demand planning is een pré.
 • Sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in zowel Nederlands als Engels.
 • Overzicht houden, vooruitkijken en prioriteiten kunnen stellen tijdens werken onder tijdsdruk.
 • Servicegerichte en proactieve houding.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent daadkrachtig, analytisch, resultaatgericht, ambitieus en heb je de natuurlijke drive om het beste uit jezelf te halen.
 • Affiniteit met de food markt is een pré.
 • Goed kunnen functioneren binnen het geheel van een wereldwijde organisatie.
 • Je werkt afwisselend vanuit onze locaties in Wolvega en Hoofddorp.

Competenties:

 • Jij voelt je thuis in een hands-on omgeving waarin veel gebeurt en waarin je veel vrijheid hebt om te ondernemen.
 • Je bent gedreven, conceptueel sterk, daadkrachtig, oplossingsgericht en praktisch ingesteld.
 • Je weet snel onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.
 • Je bent analytisch sterk.
Image

Wij bieden

Een uitdagende en dynamische omgeving, waarin ondernemerschap en groei worden gestimuleerd.

Een jaarcontract met de intentie om deze om te zetten naar een vaste aanstelling.

Een leuk team van collega’s.

Een marktconform salaris en vakantiegeld.

Image

Barentz

Barentz is een toonaangevende, wereldwijde distributeur van ingrediënten in de “Life Science” industrie. We zijn een vooruitstrevende organisatie in de sectoren voor humane- en diervoeding, farmaceutische producten en persoonlijke verzorging. Barentz, met het hoofdkantoor in Nederland, distribueert ingrediënten over de hele wereld.

We zijn ambassadeurs, technologische experts, netwerkers en een zakelijk platform dat ingrediënten fabrikanten en gebruikers op alle gebieden met elkaar verbindt. Daarnaast zoeken we naar complementaire ingrediënten, formuleren we producten op maat en passen we onze markt- en technologische kennis toe. Het resultaat is dat we betere ingrediënten oplossingen bieden voor onze klanten, voor consumenten en voor de planeet.

Image

Vitablend

Vitablend is gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte ingrediëntensystemen. Wij bieden u premixen van voedingsstoffen en gesproeidroogde formuleringen voor de verrijking van uw voedsel, evenals innovatieve antioxidantensystemen voor de bescherming van uw recepten op het gebied van menselijke voeding, diervoeding en persoonlijke verzorging.

Vitablend maakt sinds 2008 deel uit van de Barentz-groep. Vitablend heeft 3 vestigingen over de hele wereld: één in Nederland voor de Europese markt, één in Singapore voor de Azië-Pacific-markt en één in de VS voor de Noord-Amerikaanse markt. Deze wereldwijde dekking, ondersteund door de uitgebreide supply chain-services van Barentz, geeft onze klanten de juiste set ondersteuning en services voor een korte time-to-market.

Voor meer informatie zie:
https://www.vitablend.nl/technology/take-a-tour/

Image

Neem contact op
we horen graag van je.

Profile Photo

Ieme Hut

Strategic Procurement Director
ieme.hut@barentz.nl

Naam is verplicht

Email is verplicht

Telefoon is verplicht